Hem » Aktuellt » Visible mending – workshop

Visible mending – workshop

Kom och laga dina kläder! Bygg in nya värden och minnen i plaggen och förläng livslängden på dina plagg. En hållbar, klimatsmart, estetisk och ekologisk väg in i en mer hållbar och grön framtid!

Med utgångspunkt i slow fashions filosofi berättar Jennie om hur vi tar hand om det vi redan har i garderoben och vi får under workshopen praktiskt lära oss visible mending och återbruk. Under workshopen får du möjlighet att testa olika tekniker för att förlänga livslängden på dina plagg. Vi löser problem som hål, fläckar, (för)slitningar, dålig passform med mera genom olika lagningstekniker som till exempel lappar, sashiko, stoppning och tovning.

Ta med dig de plagg du vill laga. Inga förkunskaper behövs. Material finns på plats. Workshopen 
varar 2,5 h.

Tid: Tisdag 26 september kl 18.30 – 21.00. 
Plats: 
Råda Rum
Kostnad: 150 kr i materialkostnad.
Hur får jag en plats?:
 Anmälan öppnar innan sommaren. Men boka in detta redan nu!
Obs! Begränsat antal platser.


Jennie Dahlén föreläser om hållbart mode, håller kurser i att laga kläder och hjälper företag med sitt strategiska hållbarhetsarbete. Hon har lång erfarenhet inom modebranschen och är utbildad i textilt hantverk, modevetenskap och marknadskommunikation. Jennie har tillsammans med Johanna Leymann skrivit böckerna ”Slow fashion – din guide till hållbart och smart mode” och ”Klä barnen – växa, ärva, fixa, laga.”


Köket och baren är öppen innan föreläsningen för den som vill äta eller dricka något gott.
Boka bord på 031-338 21 00 eller bokning@radarum.se

Gröna Rum är ett koncept under vilket många idéer får plats. Under Gröna Rums paraply tar vi upp frågor om till exempel psykisk ohälsa, social hälsa, fysisk hälsa, klimatets påverkan på människan, miljö och hållbar utveckling. 

Läs mer om Gröna Rum på https://radaforsamling.se/grona-rum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>