Hem » Kör » Vuxenkörer

Vuxenkörer

Som vuxen i Råda finns det många fina alternativ för dig som gillar att sjunga i kör, alltifrån avancerad klassisk musik till gospel, pop och visa. Gemensamt för alla körerna är sångglädjen och gemenskapen.


INFO OM VÅRENS VERKSAMHETER 2022:
På grund av nya restriktioner och den pågående smittspridningen startar vi vårterminens verksamheter 2022 först vecka 8! 


VÅGA SJUNGA

Terminstart: Vecka 8, 2022

Det finns många som gärna sjunger hemma men som aldrig har provat på att sjunga tillsammans med andra. I denna kör finns möjlighet att pröva på körsång, oavsett om du har några förkunskaper eller inte. Blandad repertoar används med melodisång blandad med enklare stämmor. Fokus ligger på musikens glädje, hälsosamma effekter och gemenskapens som skapas i sången.
Kören repeterar: torsdagar kl. 10.00-11.30 i Råda Rum, under ledning av Kristina Nelson tillsammans med Kerstin Lybner-Nilsson. Det går bra att oanmält dyka upp under någon av terminens 3 första övningar.
Kontakt: kristinanelson@live.se

RÖSTER I RÅDA

Terminstart: Vecka 8, 2022

I Röster i Råda välkomnas stor sångglädje och varierande sångarbakgrund. Kören profilerar sig med att mestadels sjunga svensk text och repertoaren rymmer bland annat visa, gospel, liturgi och jazz. Röster i Råda ansvarar för de musikaliska inslagen i flera gudstjänster under året. De har också gjort konserter i bland annat Genève och Paris.
Kören repeterar: torsdagar 18.30 – 20.30 i Råda Rum, under ledning av Franz L Pålbrand.
Kontakt: frazze_78@hotmail.com eller tfn 0707-40 17 41.

Vi söker just nu: Herrar, tenorer och basar.

VOX

Terminstart: Vecka 8, 2022

Vox är en 4-stämmig damkör som sjunger både klassiska verk och modernare tonsättningar. Repertoaren kräver att du har sjungit i kör förut och är god notläsare. Vill du provsjunga så kontakta Josefine Domargård.
Kören repeterar: på onsdagar kl. 18.45-21.00 under ledning av Josefine Domargård.
Vi söker just nu: Främst 1 sopraner och 2 altar, men alla intresserade är välkomna att skicka en intresseanmälan!

LOUD’N PROUD

Terminstart: Vecka 8, 2022

Loud’n Proud sjunger främst pop och gospel men unnar sig ibland även en folkmusikalisk utflykt, ett soulprojekt eller en konsert med klassisk musik. Kören har höga ambitioner och förutsätter att man har sångvana. Glädje och en stor vilja att nå fram till sin publik präglar kören. Kören deltar i gudstjänster och har gjort konserter runt om i Sverige och övriga Europa. Vill du provsjunga? Anmäl ditt intresse genom att fylla i formuläret nedan.
Kören repeterar: Måndagar kl. 17.45-19.45 i Råda Rum under ledning av Kristian Hvitfeldt.
Kontakt: kristian.hvitfeldt@rada.nu eller tfn 031-338 21 07
Lyssna på låtar från Loud’n Prouds skiva Lovely day

RÅDA CLASSICAL

Råda Classical är en kör med klassisk profil. Kören repeterar inför projekt, vilket innebär ungefär fem repetitionstillfällen innan framträdande. Råda Classical samarbetar ofta med musiker från GöteborgsOperan. Kören välkomnar fler ton- och notsäkra sångare till kommande projekt.

Vill du veta mer? 
Kristian Hvitfeldt
tel 031-338 21 07 eller kristian.hvitfeldt@rada.nu

Gospelkören Loud'n Proud