Hem » Kör » Vuxenkörer

Vuxenkörer

Som vuxen i Råda finns det många fina alternativ för dig som gillar att sjunga i kör, alltifrån avancerad klassisk musik till gospel, pop och visa. Gemensamt för alla körerna är sångglädjen och gemenskapen.


INFO OM HÖSTEN 2021:
Körverksamheten i Råda församling öppnar upp under hösten på ett lugnt och säkert sätt. Vi fortsätter följa de rekommendationer som finns.


VÅGA SJUNGA

30 september startar Våga Sjunga igen!

Det finns många som gärna sjunger hemma men som aldrig har provat på att sjunga tillsammans med andra. I denna kör finns möjlighet att pröva på körsång, oavsett om du har några förkunskaper eller inte. Blandad repertoar används med melodisång blandad med enklare stämmor. Fokus ligger på musikens glädje, hälsosamma effekter och gemenskapens som skapas i sången.
Kören repeterar: torsdagar kl. 10.00-11.30 i Råda Rum, under ledning av Kristina Nelson tillsammans med Kerstin Lybner-Nilsson. Höstens repetitioner sker följande datum:  30/9, 14/10 och 28/10. Sen från 11/11 kör vi varje vecka: 11/11, 18/11, 25/11, 2/12 och 9/12.
Om du vill vara med i Våga Sjunga går det bra att oanmält dyka upp under någon av terminens 3 första övningar.
Vill du hoppa in senare under terminen eller har andra frågor, kontakta Kristina Nelson: kristinanelson@live.se

RÖSTER I RÅDA

I Röster i Råda välkomnas stor sångglädje och varierande sångarbakgrund. Kören profilerar sig med att mestadels sjunga svensk text och repertoaren rymmer bland annat visa, gospel, liturgi och jazz. Röster i Råda ansvarar för de musikaliska inslagen i flera gudstjänster under året. De har också gjort konserter i bland annat Genève och Paris.
Kören repeterar: torsdagar 18.30 – 20.30 i Råda Rum, under ledning av Franz L Pålbrand.
Vi söker just nu Herrar, tenorer och basar.
För mer information: kontakta Franz på frazze_78@hotmail.com eller på 0707-401741.

VOX

Vox är en 4-stämmig damkör som sjunger både klassiska verk och modernare tonsättningar. Repertoaren kräver att du har sjungit i kör förut och är god notläsare. Vill du provsjunga så kontakta Josefine Domargård.
Kören repeterar: på onsdagar kl. 18.45-21.00 under ledning av Josefine Domargård.
Nu söker vi nya sångare!! Vi söker främst 1 sopraner och 2 altar, men alla intresserade är välkomna att skicka en intresseanmälan!

LOUD’N PROUD

Loud’n Proud sjunger främst pop och gospel men unnar sig ibland även en folkmusikalisk utflykt, ett soulprojekt eller en konsert med klassisk musik. Kören har höga ambitioner och förutsätter att man har sångvana. Glädje och en stor vilja att nå fram till sin publik präglar kören. Kören deltar i gudstjänster och har gjort konserter runt om i Sverige och övriga Europa. Vill du provsjunga? Anmäl ditt intresse genom att fylla i formuläret nedan.
Kören repeterar på måndagar kl. 17.45-19.45 i Råda Rum under ledning av Kristian Hvitfeldt.
Lyssna på låtar från Loud’n Prouds skiva Lovely day

RÅDA CLASSICAL

Råda Classical är en kör med klassisk profil. Kören repeterar inför projekt, vilket innebär ungefär fem repetitionstillfällen innan framträdande. Råda Classical samarbetar ofta med musiker från GöteborgsOperan. Kören välkomnar fler ton- och notsäkra sångare till kommande projekt.

Vill du veta mer? 
Kristian Hvitfeldt
tel 031-338 21 07 eller kristian.hvitfeldt@rada.nu

Gospelkören Loud'n Proud