Hem » Gröna Rum

Gröna Rum

Gröna Rum är vår mötesplats för återhämtning i utomhusmiljö. En plats där du kan stärka både din fysiska och själsliga hälsa, en plats för aktivitet, rekreation och välbefinnande.
I Gröna Rum finns ett växthus, en köksträdgård – (med ekologisk, närodlad profil), en rekreationsplats som vi kallar sinnenas trädgård, en reflektionsbänk samt en boulebana. Allt med ett tydligt uttalat hållbarhetstänk, såväl socialt som ekologiskt. Under Gröna Rums paraply vill vi utveckla den gröna diakonin till stöd för arbetsrelaterad ohälsa men vi erbjuder också föreläsningar/events/workshops med mera för att utbilda om hälsa och hållbarhet i alla dess former.

Kontakt Grön diakoni/samtalsgrupp: Peter Belsing, peter.belsing3@svenskakyrkan.se
Kontakt Kaffesnack/aktiviteter: Eva Widek, eva.widek@svenskakyrkan.se
Kontakt Föreläsningar & Event: Anna-Maria Martén, anna-maria.marten@svenskakyrkan.se

Sveriges Saltaste Kust – en dokumentärfilm

Datum: Tisdag 5 mars kl 18.00

Följ med under ytan längs Bohuskustens myller av liv. Möt forskare och fiskare om hot & hopp för miljö & biologisk mångfald i denna vackra, högaktuella film av Stefan Edman och Peter Muld. Biljett: 140:- via Tickster.

Existentiella perspektiv i livet

Datum: Torsdag 14 mars kl 19.00

Hur kan vi prata mer om livet, döden och allt däremellan? Filosofen och psykologen Ida Hallgren lotsar oss till samtal kring de stora frågorna i livet, utifrån flera spännande perspektiv. Biljett: 150:- via Tickster.

Rumslighet i din trädgård

Datum: Tisdag 16 april kl 19.00 i Råda Rum

Hur kan du skapa rum för vila, aktivitet och skönhet i din trädgård? Marie Skoog (Högadals Trädgårdar) ger inspiration och tips!
Biljett: 150:- via Swish på dörren

Plantloppis
Datum: Söndag 28 april kl. 12.00-15.00

Vår + trädgård + idéer + hållbara val = Plantloppis! Kom och sälj/köp dina sticklingar, fröer, knölar eller lökar till vårens trädgårdsprojekt.

Vill du ställa ut på Plantloppisen
Pris 100:-/plats. Boka din plats via formuläret.
Obs! Begränsat antal platser.

Kaffesnacket

Snart drar vi igång Kaffesnacket igen. Håll utkik här efter startdatum!

Kaffesnack i Gröna Rums växthus varje tisdag.
Kl. 10-12: Drick en kopp kaffe och/eller grädda en våffla (25 kr), eller bara sitt in i växthuset för en pratstund.

SAMARBETSPARTNERS

Projektet Gröna Rum har ekonomiskt möjliggjorts tack vare Europeiska jordbruksfonden, Leader och Göteborgs Insjörike.

Föreläsningar/evenemang/ workshops m.m – under Gröna Rums paraply tar vi upp frågor om hälsa och hållbarhet i alla dess former.
Höstens utbud 2023 hittar du här.