Hem » Gröna Rum

Gröna Rum

Gröna Rum är vår mötesplats för återhämtning i utomhusmiljö. En plats där du kan stärka både din fysiska och själsliga hälsa, en plats för aktivitet, rekreation och välbefinnande.
I Gröna Rum finns ett växthus, en köksträdgård – (med ekologisk, närodlad profil), en rekreationsplats som vi kallar sinnenas trädgård, en reflektionsbänk samt en boulebana. Allt med ett tydligt uttalat hållbarhetstänk, såväl socialt som ekologiskt. Under Gröna Rums paraply vill vi utveckla den gröna diakonin till stöd för arbetsrelaterad ohälsa men vi erbjuder också föreläsningar/events/workshops med mera för att utbilda om hälsa och hållbarhet i alla dess former.

Kontakt Grön diakoni/samtalsgrupp: Peter Belsing, peter.belsing3@svenskakyrkan.se
Kontakt Kaffesnack/aktiviteter: Eva Widek, eva.widek@svenskakyrkan.se
Kontakt Föreläsningar & Event: Anna-Maria Martén, anna-maria.marten@svenskakyrkan.se

Kaffesnacket

Datum: Tisdagar kl 10-12 med start 2 april

Kaffe och aktivitet i Gröna Rums växthus varje tisdag. Drick en kopp kaffe och grädda en våffla (25 kr), eller bara dyk in i växthuset för en pratstund. Ingen anmälan.

Workshop – Lappa & Laga med Sashiko!

Datum: Tisdag 10 september kl 18.30 – 21.00 i Råda Rum

Vi upprepar succén, kom och laga dina kläder! I

Inga förkunskaper behövs. Ta med de jeansplagg du vill laga. Material till lagningen finns på plats. Workshopen varar drygt 2,5 h.

Kostnad: 150:- via formulär på radarum.se

Mikaeli marknad – skördefest!

Datum: Söndag 13 oktober kl 12.00 – 15.00 i Råda Rum

Hantverk, smycken, smide, och olika sorters slöjd, grödor och varor från lokala gårdar och mera därtill!

Vill du sälja på marknaden? Info via: https://radarum.se/mikaelimarknad/

SAMARBETSPARTNERS

Projektet Gröna Rum har ekonomiskt möjliggjorts tack vare Europeiska jordbruksfonden, Leader och Göteborgs Insjörike.

Föreläsningar/evenemang/ workshops m.m – under Gröna Rums paraply tar vi upp frågor om hälsa och hållbarhet i alla dess former.