Hem » Om oss » Lediga tjänster

Lediga tjänster

JOBBA HOS OSS

Råda församling ligger i Mölnlycke, en mil öster om Göteborg. Med gudstjänsten som inspirationskälla vill vi möta dig mitt i vardagen, i alla livets skeden. Råda församling är en församling i Svenska kyrkan och driver Råda Rum. Just nu söker vi administrativ chef och en kyrkvaktmästare:


Administrativ chef 

Som administrativ chef har du det övergripande ansvaret för administrativa och ekonomiska frågor inom Råda församling. Du har det administrativa ansvaret för församlingens kansli. Du är direkt underställd kyrkoherden och arbetar i nära samverkan med kyrkogårdsföreståndare och med förtroendevalda.

Du är arbetsledare för administratör och ekonomiassistenter och hanterar frågor rörande bl.a. personal, ekonomi, lokaler, lokalvård, arkiv, upphandling. Du har personalansvar för 2-3 medarbetare och leder och fördelar arbetet inom denna grupp samt ansvarar för utvecklingen av administrativt team med berörd personal. I rollen som Administrativ chef driver du utvecklingen av administrativa system och rutiner i gott samarbete med din personal. Du strävar efter att skapa en effektiv administration med motiverad personal och hög servicegrad internt såväl som externt.

I ditt ansvarsområde ingår i huvudsak följande:

– personaladministrativa frågor såsom personalplanering, lönerevisioner, arbetsmiljö, medarbetarutveckling och rekrytering

– ekonomiska frågor, vilket innefattar bl.a. budgetering, uppföljningar, prognoser, bokslut och årsredovisning

– samverkan med VD och Kyrkoherde i ekonomiska frågor som berör församlingens bolag

– intern styrning och kontroll inklusive riskanalyser

– verksamhetsuppföljning och verksamhetsutveckling

– framtagande, utveckling och uppföljning av styrande dokument, vård och underhållsplaner, inklusive verksamhetsplan

-upphandlingar och stöd i ekonomiska och strategiska frågor i kyrkogårdsverksamheten, andra avtalsfrågor, kyrkoantikvarisk ersättning, lokaler, arkiv, mm

I rollen rapporterar du till Kyrkoherden samt ingår i ledningsgrupp. I uppdraget ligger att vara föredragande i kyrkofullmäktige, kyrkoråd och arbetsutskott samt att föra protokoll.

Kvalifikationer

Du som söker har relevant högskoleutbildning. Du har goda ledaregenskaper och flerårig erfarenhet av administrativt arbete, gärna i en ledande befattning som innefattar personal- och budgetansvar.

Du bör ha goda kunskaper om ekonomiadministration, resultatstyrning och om de lagar och avtal som gäller för personalen och verksamheten. Kunskaper i närings- och bolagsverksamhet, aktiebolagslagen samt momsfrågor är meriterande. Vi ser också positivt på att du har goda juridiska kunskaper om kyrkoordningen eller har förmåga att snabbt kunna sätta dig in i den.

Du ska ha förmåga att motivera och utveckla medarbetarna till att effektivt och med hög kvalitet uppnå verksamhetens uppsatta mål. Chefskapet ställer stora krav eftersom det omfattar många olika arbetsuppgifter inom olika områden. Du måste därför kunna hantera flera uppgifter och kunna prioritera och delegera arbetsuppgifter till andra. Du behöver ha en god ansvarskänsla, helhetssyn, integritet och omdöme. Du har en flexibel och lösningsorienterad inställning och kan arbeta med både övergripande strategiska frågor och operativa frågor.
Vidare ska du ha ett genuint intresse för att utveckla verksamheten och får gärna ha erfarenhet av förändringsprocesser. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och på ett pedagogiskt sätt kunna presentera och diskutera församlingens ekonomi, samt vara intresserad av att konstruktivt samverka med förtroendevalda.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Som person är du positiv, självgående och samarbetsinriktad. Du är bra på att planera och organisera och är noggrann och ordningsam. Du arbetar effektivt och är drivande i att skapa ett gott klimat och en god struktur. Det är viktigt att du är prestigelös och att du har förmågan att lyssna och kommunicera på ett respektfullt och tydligt sätt. Det är också viktigt att du delar Svenska kyrkans grundläggande värderingar. Erfarenhet av arbete inom Svenska kyrkan meriterade.

Anställningsform: Tillsvidareanställning.
Omfattning: Heltid.
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Vid frågor kontakta:
Kyrkoherde Daniel Tisell, 031-338 21 22 daniel.tisell@rada.nu
Präst Cecilia Kehlmeier, 031-338 21 11, cecilia.kehlmeier@rada.nu (vik kyrkoherde 22 januari – 3 februari)
Rekryteringskonsult Ragnar Lundborg 070-55 190 55

Skicka ansökningsbrev och CV via mail till rada@luncon.se , alternativt till Ragnar Lundborg Consulting AB, Mässans gata 18, Box 5243, 402 24 Göteborg. Vi vill ha din ansökan senast den 31/1 2020.

Varmt välkommen med din ansökan!


Kyrkvaktmästare 100% tillsvidare

Som kyrkvaktmästare kombinerar du arbete på kyrkogården med vaktmästararbete vid gudstjänster och arbete i Råda Rum. I arbetet på kyrkogården kommer du bidra med att underhålla kyrkogården med fokus på plantering, vattning, ogräsrensning, klippning av gräs och häckar. I arbetet används maskiner såsom åkgräsklippare, grästrimmer, lövblås, hjullastare och elbil samt handverktyg. Vana vid dessa är meriterande.
Sophantering och lättare anläggningsarbeten kan förekomma.
Arbetet sker mestadels utomhus, i alla väder, och kan innebära viss fysisk ansträngning.
B-körkort är meriterande.

Du kommer tjänstgöra vid olika gudstjänster samt vid kyrkliga handlingar och ansvara för ljud och ljus. I arbetsuppgifterna ingår också att möblera i Råda Rum.
Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet i att kunna möta människor i sorg.

Maila eller skicka din ansökan senast 31/1 2020 med personligt brev och CV till info@rada.nu eller adress:
Råda församling, Kyrkvägen 45, 435 30 Mölnlycke.

Intervjuer sker löpande.

För ytterligare info:
Daniel Berg, kyrkogårdsföreståndare, 031-338 21 20, daniel.berg@rada.nu

Facklig Företrädare:
Kommunal Mölndal

Varmt välkommen med din ansökan!