Hem » Aktuellt » Konstutställning: Charlotta Folkelind

Konstutställning: Charlotta Folkelind

Välkommen att besöka Charlotta Folkelinds utställning i Råda församlingshem. Utställningen pågår till och med 31 december.

Charlotta Folkelind jobbar som frilansande kalligraf och illustratör i egna firman Folkelind Form, tillsammans med jobbet som papperskonsult på företaget Antalis.

– Jag tycker om bokstäver och dess former, de har både en praktisk funktion och en konstnärlig, man kan förändra i det oändliga, kombinera med bilder och olika material. Ordet som både form och budbärare är starkt, berättar Charlotta Folkelind.

Psalmer är ofta en tröst. En axel att luta sig mot de där grå dagarna, ”när besvikelserna klampar fram i slutna led”, som diktaren Nils Bolander skrev. Men psalmer är också jubel, när himlen ändlöst blå och lyckan rusar runt som sockerdricka i blodomloppet. Man kan sjunga dem för full hals eller ha orden nedklottrade på en lapp i fickan, som en dikt av tröst. Själv har Charlotta funnit stor glädje i att uttrycka dem i kalligrafi, bilder och färg. Sedan 2003 har hon därför gjort Psalmanackan, en väggkalender med en psalmtext för varje månad.

Läs mer om Charlotta Folkelind på www.folkelind.se


Råda församling 2013

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>