Hem » Aktuellt » Världsböndagen 2023

Världsböndagen 2023

Ekumenisk gudstjänst på Världsböndagen 3 mars 2023
Tema: “Jag har hört om er tro”

Programland: Taiwan
Fredag 3 mars kl 12.00 i Equmeniakyrkan, Mölnlycke

Predikan: Cecilia Kehlmeier, Råda församling.

Efter gudstjänsten serveras sopplunch. Välkommen!


2023 års program har skrivits av kvinnor i Taiwan, en ö i västra Stillahavsområdet. Öns unika geografi och klimatförhållanden har resulterat i en stor mångfald av djur och växtarter. Men den globala uppvärmningen ökar årligen medeltemperaturen vilket påverkar de normala betingelserna. Taiwan har varit koloniserat av holländare, spanjorer, japaner och kineser och har därför en mångfald av språk och kulturer. Relationerna till Folkrepubliken Kina är ansträngda. År 2021 upprätthöll endast 15 stater i världen diplomatiska relationer med Taiwan.

Kvinnorna i Taiwan påminner oss om hur brådskande det är att skydda miljön och ha ett kärnvapenfritt hemland, att vara medveten om de könsstereotyper som kvinnor möter när de trotsar den traditionella rollen på arbetsplatsen eller i familjen, och att ta hand om läkning av offer för verbala och sexuella övergrepp. Systrarna tackar Gud för öns naturresurser och ber om vishet inför Taiwans politiska isolering i det internationella samfundet. De ber om våra förböner.

Gudstjänsten utvecklades i samband med COVID-19-pandemin med alla begränsningar och lidanden som påverkade världen. Därför tackar vi särskilt kvinnorna och de unga kvinnorna i Taiwan för att de samlades för att ge oss ett vittnesbörd om tro.

Inger Jonasson
Ordförande för SEK:s Världsböndagskommitté.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>