Hem » Aktuellt » Sabotage på Råda kyrkogård

Sabotage på Råda kyrkogård

Natten till lördag har vandaler varit och förstört på kyrkogården. Det området som varit utsatt är det närmast fontänen. Gravstenar har välts, blommor har förstörts och lyktor samt minnesstenar har slagits sönder. Under dagen kommer kyrkogården att göras i ordning men att åtgärda enskilda gravstenar som skadats är upp till anhöriga då dessa är enskild egendom.

Vi beklagar det som hänt och är på plats med personal för dem som vill samtala och söka gemenskap.

Vi har kontaktat alla gravrättsinnehavare som varit direkt inblandade i sabotaget för att informerat om hur man ska gå tillväga.

 

Råda församling 2012

2 tankar om Sabotage på Råda kyrkogård

  • Hej jag saknar ett fördömande av detta i er text. ni är en Institution och ni måste formulera er att kränkning av gravfrid är en omoralisk gärning MVH Magdalena E

  • Jag tycker att det är stort och genuint kristet att inte fördöma – självklart vet alla ändå att det är en djupt omoralisk och respektlös kränkning som begåtts. Detta är särskilt viktigt just eftersom man är en institution, anser jag. Som privatperson företräder man endast sig själv, som institution talar man på sätt och vis för alla. Guds frid och mitt djupa deltagande till de som drabbats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>