Hem » Aktuellt » Hjälp till människor på flykt

Hjälp till människor på flykt

Det finns en stor vilja och många sätt att hjälpa de människor som är på flykt i Europa. På den här sidan presenterar vi löpande olika sätt att engagera sig. Råda församling för en ständig dialog med Björketorps församling, Landvetter/Härryda församling, Equmeniakyrkan, Härryda kommun, Röda korset samt idrottsföreningar i Mölnlycke. Det är viktigt att hjälpinsatserna som görs utgår från de behov som finns.

Bidra med pengar lokalt
Vill du bidra med pengar kan du ge en gåva till flyktingarbetet i Härryda kommun, bankgiro 5028-7382 eller swish 123 545 20 81. Kontot är Råda församlings och pengarna går till olika insatser för de flyktingar som kommer till Härryda kommun.

#vibyggertillsammans
Råda församling, Mölnlycke IF och Pixbo Wallenstam har beslutat att tillsammans ta krafttag för att Härryda kommun fortsatt ska vara en generös kommun när människor lever i utsatthet både här hemma och ute i världen. Tillsammans är vi många som kan göra skillnad. Vi har en pågående insamling, bankgiro 5028-7382 eller swish 123 545 20 81. Kontot förvaltas av Råda församling.

Klädinsamling
Vi har nyligen avslutat en klädinsamling (18 dec 2015). Stort tack för ert engagemang och alla de gåvor som ni skänkt! Blir det ytterligare insamlingar presenterar vi det här på hemsidan.

Volontäruppdrag
Om du är intresserad av att engagera dig som volontär kontakta församlingens diakon Katarina Lidman tel 0703-144614 eller katarina.lidman@rada.nu

Härryda kommun
Här kan du klicka dig vidare till Härryda kommuns information om hur du kan hjälpa flyktingar.

Svenska kyrkans internationella arbete
Läs mer om gåvor till Svenska kyrkans internationella arbete i flyktingkatastrofen. Här kan du se en film om Svenska kyrkans globala flyktingstöd.

Migrationsverket
Migrationsverkets hemsida hittar du viktig information om den pågående flyktingsituationen.

Råda församlings kontaktperson är diakon Katarina Lidman, tel 0703-144614 eller katarina.lidman@rada.nu

Tack för ditt engagemang!


Bilden är från Svenska kyrkans bildbank.

Råda församling 2015

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>