Hem » Aktuellt » Diakonin i Råda

Diakonin i Råda

Diakoni vad är det? Hur ser diakonin ut i Råda församling och vilken hjälp kan vi ge? Vad gör en diakon egentligen? Vår nye diakon Peter berättar:

Som diakon har jag ansvar för kyrkans sociala och diakonala arbete. Det handlar om att lyssna på människors behov och att erbjuda stöd och hjälp på olika sätt. Jag vill jobba för att skapa en inkluderande gemenskap där alla känner sig välkomna och sedda.

Lite kortfattat innebär mitt arbete bland annat:

  • att jag i samtal kan stödja människor mentalt och känslomässigt att finna sig själva och en plats i tillvaron.
  • att jag kan vara en länk mellan kyrka och samhälle genom att ha kontakt med socialtjänst, kommun, sjukhus, arbetsförmedling, försäkringskassa och/eller idéburna organisationer.
  • att jag kan organisera och leda sociala aktiviteter för gemenskap och stöd, genom att leda ideella, ordna träffar för ensamma äldre, anordna fritidsaktiviteter för barn och ungdomar eller arrangera studiecirklar och samtalsgrupper i församlingen.
  • att jag ordnar med hembesök eller sjukbesök.
  • att jag kan hjälpa till att söka bidrag och erbjuda rådgivning i ekonomiska frågor, men också via kyrkans diakoni i enstaka fall erbjuda ett begränsat ekonomiskt stöd.
  • att jag leder andakter och medverkar i gudstjänster.

I Råda församling finns flera verksamheter med diakonal inriktning och Peter finns med på såväl Frukostklubben på onsdagar som på Allsången sista torsdagen i månaden. Du är varmt välkommen du också!


Vill du kanske hjälpa till med det diakonala arbetet i Råda församling eller är nyfiken på att själv bli diakon? Ta gärna kontakt med Peter. Du kan också kontakta honom för ett enskilt samtal.

Här hittar du kontaktuppgifter: https://radaforsamling.se/vuxen/samtaldiakoni/

Kommentarer är stängda