Hem » Aktuellt » Initiativet #vibyggertillsammans

Initiativet #vibyggertillsammans

Mölnlycke IF, Pixbo Wallenstam, Råda församling och Equmeniakyrkan i Mölnlycke har tagit initiativet till #vibyggertillsammans. Vi arbetar för att Härryda kommun fortsatt ska vara en generös kommun för människor som lever i utsatthet, både här hemma och ute i världen. Många lever på flykt och tar sig till Sverige. De kommer till Härryda kommun tillsammans med sin familj, någon anhörig eller som ensamkommande barn och ungdom. I vårt arbete är det hela tiden behoven som styr. Vi för därför en ständig dialog inom #vibyggertillsammans samt med Härryda kommun, boendena och Svenska kyrkan. Vi vill bidra till en god integration i vår närmiljö.

Insamlingar
Vi har en pågående insamling av pengar, bankgiro 5028-7382 eller swish 123 545 20 81. Aktuellt saldo på kontot är 26 495 kr (tisdag 15 december 2015). Vi har använt pengar till inköp av strumpor och underkläder. Kontot förvaltas av Råda församling.

Pixbo Wallenstam har haft en insamling av inomhusskor och Mölnlycke IF planerar att samla in fotbollsskor till våren när utomhussäsongen drar igång. Råda församling öppnar regelbundet insamlingar av kläder, skor och leksaker. Det vi får in lämnas till de flyktingar som bor på boenden runt om i kommunen.

Fredsgudstjänst
På nyårsdagen, fredag 1/1, kl. 18.00 bjuder vi in till ekumenisk fredsgudstjänst i Råda kyrka. Representanter från Råda församling, Equmeniakyrkan och Pingstkyrkan bidrar med texter och musik. Det blir sång av laget Pojkar07 från Pixbo Wallenstam. Vi samlar in pengar till flyktingar i Härryda kommun. Det blir en gudstjänst som handlar om hur vi alla kan vara med och göra skillnad.

Läxhjälp
Equmeniakyrkan i Mölnlycke samordnar läxhjälp varje vecka för de ensamkommande flyktingbarn som finns i kommunen. Läxhjälpen har utvecklats till en positiv mötesplats och barnen är väldigt motiverade att lära sig.

Sportaktiviteter
Pixbo Wallenstam och Mölnlycke IF står regelbundet för sportaktiviteter i sina hallar. De nyanlända barnen och ungdomarna bjuds in att varannan vecka spela innebandy och den andra veckan fotboll. Under hösten 2015 och början på 2016 har de utgjort ett eget lag. Men tanken är att de i mars 2016 ska integreras i de befintliga lagen.

Boendet i Rävlanda
Björketorps församling driver tillsammans med lokala Röda korset och Equmeniakyrkan i Rävlanda sedan lång tid tillbaka ett enastående arbete på boendet i Rävlanda. Den tidigare utdelningen av kläder och numera det nya kaféet bidrar till en bättre vistelse för flyktingarna. #vibyggertillsammans finns med och hjälper till vid behov.

Kontakta oss gärna om du har frågor!
Råda församling, Katarina Lidman 0703-144614 eller katarina.lidman@rada.nu
Mölnlycke IF, Anders Dahlstedt 0705-855440 eller anders.dahlstedt@molnlyckeif.se
Pixbo Wallenstam och Equmeniakyrkan Mölnlycke, 0765-053182 eller gunilla.ikponmwosa@equmeniakyrkan.se

Informationen som pdf >>

Pressmeddelande om #vibyggertillsammans (pdf) >>

Pixbo Wallenstam >>

Mölnlycke IF >>


Bilden är från Svenska kyrkans bildbank.

Råda församling 2015

En tanke om Initiativet #vibyggertillsammans

  • Hej,
    Det är underbart att se insatser för flyktingar och nyanlända. Jag har hittat till er hemsidan flera gånger under året. Men råda församling är snart inte längre trovärdig om informationen är från 2015!
    Snart vet man inte längre om de angivna datum har redan passerats eller är aktuella. Om det nu finns engagemang så engagera er också i att uppdatera lite mera.
    Tack och hälsning
    Kristin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>