Hem » Pilgrim i Råda

Pilgrim i Råda

Pilgrimsvandring i Råda församling

Jesus säger: Jag är Vägen, Sanningen och Livet.

Vi som är hans efterföljare är Vandringsfolket. Ständigt i rörelse, på väg mot ett fjärran mål. Det finns många rastplatser längs vägen. Rastplatser där vi stannar en stund och förundras över de små och stora tingen i livet. Vi ber tillsammans och delar erfarenheter och tankar. Sedan bryter vi upp och fortsätter vår vandring i gemenskap med varandra och med Gud.

Datum för vårens vandringar 2024 nedan:

Torsdag 25 januari

Tema: Från mörker till ljus
Samling: Vid Råda kyrka kl 15.00

Det är alltid mörkast innan den nya dagen gryr. Ser du ljuset i slutet av tunneln? Ja det är en mörk period vi är inne i just nu. Både med tanke på årstiden och världsläget. Men visst är det så att vi är bärare av hoppet att det goda vinner över det onda i långa loppet? Att ljus är starkare än mörker.

Torsdag 22 februari

Tema: Tillsammans

Längd: ca 5 km Tid: ca 1,5-2 tim

“No man is an island”. Så sa teologen John Donne redan på 1600-talet. Vi människor lever och växer i ett sammanhang. Vi är sociala varelser och mår inte bra av isolering. Samtidigt behöver vi tid för återhämtning, reflektion och tystnad. Den här vandringen bjuder på båda.

Välkommen att vandra med!

Torsdag 28 mars

Tema: Emmaus

Längd: ca 5 km Tid: ca 1,5-2 tim

Under skärtorsdagens vandring fördjupar vi oss i de två sorgsna vandrarna som är på väg till Emmaus. Under sin vandring möter de en man som förändrar deras liv.

Torsdag 25 april

Tema: Spår

Längd: ca 5 km Tid: ca 1,5-2 tim

Det sägs att Gud lämnar spår efter sig i sin skapelse. Vi går ut och letar efter det stora i det lilla.

Lördag 25 maj

Vandring från Råda kyrka till Landvetter kyrka
Samling: Vid Råda kyrka kl 9.00

Sträckan vi vandrar (ca 10 km) kommer att vara något mer ansträngande än vanligt då ca 1 km går i stiglös terräng. Temat på vandringen är ännu ej bestämt.

Torsdag 27 juni

Tema: En vänlig grönskas rika dräkt

Längd: ca 5 km Tid: ca 1,5-2 tim

Nu står Guds skapelse i full blom och solen värmer våra ansikten. Låt oss gå för att möta skapelsen med alla sinnen!

Danjel Svensson. Tfn 0703-14 46 83, mejl danjel.svensson@svenskakyrkan.se