Hem » Gudstjänst » Andrum i Råda » Kvartssamtal

Kvartssamtal

KVARTSSAMTAL

Vad är meningen med livet? Höjs jordens medeltemperatur om jag sorterar fönsterkuverten fel? Finns det inte väl många lyckofascister?

Inom ramen för Andrum i Råda har vi något som vi kallar Kvartssamtal. Vi har bjudit in några spännande personer ur Göteborgs kulturliv, gett dem en kvart, och bett dem att reflektera utifrån ett existentiellt ämne. Vi vill gärna att du är med och lyssnar – eller pratar – eller både och. Vi börjar kl 19.00 på onsdagar och håller på en dryg timme.

Håll utkik efter höstens program som presenteras efter sommaren.

Våren 2019 besöktes vi av:

20 FEBRUARI SARAH BRITZ – integritet.

Integritet. Varje människas egenvärde som person och rätten att få sin inre sfär respekterad. God idé i teorin, men vad händer när livet ställs på ända? En sak som utmärker integriteten är att den inte upphör för att man själv inte förmår hävda den. Sarah Britz är chefredaktör för de hemlösas tidning Faktum och möter dagligen människor i utsatta positioner. Den 20 februari kommer hon till Råda församling för att prata om integritet.

6 MARS LINA MAKBOUL – mod.

Lina Makboul är journalist med många uppmärksammade reportage bakom sig. Hon blev nominerad till Prix Europa som utser Europas bästa TV-avslöjande 2015 och blev utsatt för ett mediedrev efter det uppmärksammade programmet ”#metoo och Virtanen” i SVT:s Uppdrag Granskning. Programmet anmäldes till Granskningsnämnden över 1000 gånger. Den 6 mars kommer Lina till Råda församling för att prata om mod.

21 MARS – FILM: Amatörer  – (OBS! en torsdag kl 18).

Den här gången blir det en annan typ av kvartssamtal. Vi kommer att se på Gabriela Pichlers nya film Amatörer – ett drama fyllt av uppkäftig humor och ett stort bultande småstadshjärta. Filmens regissör Gabriela Pichler inleder med ett samtal tillsammans med Mikael Ringlander, Kultursamverkan Svenska kyrkan. Så här skriver TriArt om filmen: “Det finns få som med sådan lätt hand kan fånga sin samtid och skildra den med både skärpa och värme som Gabriela Pichler. Precis som i genombrottet Äta sova dö pulserar Amatörer av rå energi, humor och mänsklig empati.” Den 21 mars kommer Gabriela och Amatörer till Råda församling.

Bio: 50 kr. Köp biljett i receptionen eller på plats. Restaurangen är öppen innan för dig som vill fika eller äta. Sopp-bio (soppbuffé+bio): 145 kr