Hem » Gudstjänst » Andrum i Råda » Kvartssamtal

Kvartssamtal

KVARTSSAMTAL

Vad är meningen med livet? Höjs jordens medeltemperatur om jag sorterar fönsterkuverten fel? Finns det inte väl många lyckofascister?

Inom ramen för Andrum i Råda har vi något som vi kallar Kvartssamtal. Vi har bjudit in några spännande personer ur Göteborgs kulturliv, gett dem en kvart, och bett dem att reflektera utifrån ett existentiellt ämne. Vi vill gärna att du är med och lyssnar – eller pratar – eller både och. Vi börjar kl 19.00 på onsdagar och håller på en dryg timme.

Höstens program

2 OKTOBER VIVECA LÄRN – framtiden

Min morgondag är full av mål, idag en dag av tomma hål, har det diktats. Vi älskar att fundera över framtiden, oavsett om det är med en känsla av förväntan eller förfäran. Viveca Lärn är en av vårt lands främsta och mest älskade författare för såväl barn som vuxna, bl a med sviten om Saltön och barnböckerna om Mimmi. Den 2 oktober kommer hon till Råda församling för att fundera om framtid, (trots att hon egentligen föredrar nuet.)

6 NOVEMBER YLVA NILSSON – döden

Hur tar man sig an döden? Förtränger alltihop eller börjar skissa på gravsten redan i 20-årsåldern?  Eftersom vi alla vet att det kommer inträffa, och vi ändå är i allhelgonatider, så kan vi lika gärna prata om det. På självaste Gustav Adolfsdagen den 6 november (den dag då kungen dog i dimmorna) kommer radiojournalisten Ylva Nilsson till Råda församling för att prata om döden.

27 NOVEMBER HENRIK ZETTERBERG – själen

Henrik Zetterberg är professor i neurokemi och kan det mesta om hur hjärnan funkar. Man vad säger en hjärnforskare om själen?  Enbart processer i nervsystemet eller det som definierar vår person i evighet? Vi frågade Henrik om han skulle kunna tänka sig att komma hit och fick svaret: ”Själen, ja, den kan man ju prata om, för den förstår vi inte alls!” Den 27 november välkomnar vi professorn, Mölnlyckebon och GP-krönikören Henrik Zetterberg till Kvartssamtal om just själen.