Hem » Gudstjänst » Andrum i Råda » Kvartssamtal

Kvartssamtal

KVARTSSAMTAL

Vad är meningen med livet? Höjs jordens medeltemperatur om jag sorterar fönsterkuverten fel? Finns det inte väl många lyckofascister?

Inom ramen för Andrum i Råda har vi något som vi kallar Kvartssamtal. Vi har bjudit in några spännande personer ur Göteborgs kulturliv, gett dem en kvart, och bett dem att reflektera utifrån ett existentiellt ämne. Vi vill gärna att du är med och lyssnar – eller pratar – eller både och. Vi börjar kl 19.00 på onsdagar och håller på en dryg timme.

Vårens program

4 MARS ÅSA GUSTAFSSON – skam

Skam, den där kalla, nattsvarta känslan av att ha förlorat anseende, vara oduglig och vilja sjunka genom jorden. Men vad är skammens drivkraft? Och varför är det så härligt och lustfyllt att kika fram bakom skämskudden?

Den 4 mars kommer artisten, skådespelaren och regissören Åsa Gustafsson till Råda församling för att fundera kring begreppet skam.

Foto: Lina Ikse

18 MARS ANDREA ÖSTLUND – lust/INSTÄLLT

Vällust. Om man hängav sig åt det skulle man hamna i helvetet insmord i aska och eld, enligt den katolska kyrkan. Så tänker man inte nu, tack och lov. Men fortfarande är lust ganska laddat, kanske för att det är inte lagom.

Regissören Andrea Östlund ( som bl a regisserat SVT-succéerna Vår tid är nu och 30 grader i februari) kommer till Råda församling och pratar om lust den 18 mars.

8 APRIL MORGAN LARSSON – moral

God moral, tveksam moral, sensmoral, stridsmoral, moralkaka, moraliska betänkligheter, moraltant, hur mycket finns det inte att prata om när det gäller moral? Och som vår gäst för kvällen uttryckte det: ”Moral är ett så stort och svårt ämne att jag med glädje antar utmaningen.”

Gästen? Morgan Larsson, författare och radiojournalist, bl a på SöndagsMorgan på P4.