Hem » Aktuellt » Världsböndagen 1 mars 2019

Världsböndagen 1 mars 2019

Slovenien: ”Välkomna, allt är färdigt”

Från solens uppgång till dess nedgång – samma gudstjänst firas runt hela jorden samma dygn den första fredagen i mars. Samma gudstjänst i Nya Zeeland, Australien, Asien, Afrika, Europa, Amerika ända bort till Hawaii. En syskonskara som omringar hela vår jord – i förbön för fred och kristen enhet. Böner beds på mer än 100 språk med början när gryningen kommer i Tonga och slutar 40 timmar senare i Alaska. I Sverige har vi varit med över 80 år – sedan 1931 – och samlas på ca 400 platser. 2019 står Råda församling som värd för denna gudstjänst i Mölnlycke, i samarbete med Pingstkyrkan och Equmeniakyrkan.

Fredag 1 mars kl 12.00 i Råda Rum
Anne Benedictzen, Råda församling
Elisabeth Johansson, Pingstkyrkan
Mikael Savhammar, Equmeniakyrkan
Kristian Hvitfeldt, musiker

Efter gudstjänsten serveras sopplunch i Råda Rum för 60 kr.

Mer information om Världsböndagen hittar du här.