Hem » Ung » Konfirmation » Distanskonfa sommar

Distanskonfa sommar

Inlämningsuppgift 4:

Temat i den här filmen är både ”Påsk” och ”Bön” och ni får två små uppgifter att lösa som beskrivs i slutet av filmen. Sista inlämningsdag för de båda uppgifterna är den 18:e april.  Lycka till!

Glöm inte att följa en påskgudstjänst under helgen! Gudstjänsterna i Råda sänds digitalt på Facebook på Långfredag, Påskdagen och Annandag påsk.


Inlämningsuppgift 3:
Sista inlämningsdag är 21:a mars.


Inlämningsuppgift 2:

Häxan och Lejonet, den andra berättelsen i Narniaserien, av C.S. Lewis är en sk. allegori. D.v.s författaren skriver en fängslande berättelse, men under ytan döljs en annan berättelse som författaren vill att vi ska upptäcka. Händelser och karaktärer står som symboler för någonting annat. I det här fallet döljer sig den bibliska berättelsen om Jesus.

Se på filmen och fundera på vilka händelser eller personer i berättelsen som visar på följande bibelcitat:

Matteusevangeliet 28:1 – 2:
I gryningen kom Maria från Magdala och den andra Maria för att se på graven. Då blev det ett kraftigt jordskalv, ty Herrens ängel steg ner från himlen och kom och rullade undan stenen och satte sig på den”.

Lukasevangeliet 4:16:
Han har sänt mig för att förkunna befrielse för de fångna och syn för de blinda, att ge de förtryckta frihet.
Lukasevangeliet 9:22: Människosonen måste lida mycket och bli förkastad och bli dödad och bli uppväckt på tredje dagen.

Johannesevangeliet 13:2:
Djävulen hade redan ingett Judas att förråda Jesus.

Jesaja14:13-15:
Det var du som sade till dig själv: Ovan Guds stjärnor skall jag resa min tron och ta säte på gudaberget längst uppe i norr. Jag ska bli som den Högste. Men ner till dödsriket störtas du, längst ner i avgrundens djup.

Alltså, vilka händelser eller personer i filmen kan du koppla till bibelcitaten? Skriv till oss och berätta! När det är gjort spelar du in en video där du kort berättar: Vad är du intresserad av? Vad är du bra på? Har du lyckats övervinna en rädsla du burit på? Berätta!

Skicka in video och text till oss innan Sportlovet! Lycka till!
/Mikael, Anne och Danjel


Hej, kära sommarkonfirmander!
Varmt välkomna hit till vår invigningsträff som alltså i år är helt digital och består av videon ovan.
Till den kommer lite uppgifter som vi tänker att du ska göra, så att det inte bara blir så att du tittar och lyssnar på oss, utan att vi också kan få lära känna dig lite.
När du kikat på videon och funderat lite på den så är det alltså så att du ska skicka ett mail till ledaren för din grupp.
Grupp 1: danjel.svensson@rada.nu
Grupp 2: mikael.lestander@rada.nu

Gör detta före julafton!

Du behöver också skicka med en bild på dig själv med en tydligt textad namnskylt (stora bokstäver) som du håller upp under hakan. Bilden ska vara ett porträtt med fokus på ansikte och vi vill ha den för att försöka lära oss era namn.
Sen ska ni ju också spela in en video med er själva som berättar om dessa tre saker: Vad heter du? Varför har du valt att konfirmera dig? Ställ en fråga om tro, Gud eller kristendom som du faktiskt är nyfiken på. Videon bör vara 45-90 sekunder lång. Den ska också innehålla en kort visning av din hemmabyggda krubba.
Slutligen ska ni också besöka eller kika på en gudstjänst under julen, dvs från fjärde advent till och med trettondagen!

Vi ses, kanske på riktigt, söndagen den 31: januari.

God Jul och ett gott nytt år!

/Konfirmandledarna