Hem » Aktuellt » Präst 100 %

Präst 100 %

Svenska kyrkan i Mölnlycke söker

Präst 100 procent

Råda församling vill vara en öppen folkkyrka i dagens mångkulturella samhälle och relevant för sin samtid. Vi ligger i Mölnlycke 10 min öster om Göteborg, har 12 000 medlemmar och en vacker träkyrka från 1712. 

I år firar vi två år med vårt ombyggda församlingshem Råda Rum, en mötesplats för människor, natur, kultur och andlighet. Här bedriver vi inte bara församlingsverksamhet utan har även konferensmöjligheter och restaurang.

Vi söker en präst som

  • gillar att blanda ”vanligt” prästarbete med att våga tänka i nya banor.
  • uppskattar att träffa människor i alla åldrar och har en pedagogisk förmåga i mötet.
  • gladeligen ingår i vårt konfirmandarbete som huvudsakligen sker på helger och veckovisa läger utomlands.
  • trivs med att lära känna vuxna och barn vid vår miljöark eller öppna förskola likaväl som att leda en grupp i ett samtal om kristen tro eller livsfrågor.
  • värdesätter uppgiften och förtroendet att få döpa, viga och begrava och på så sätt möta många människor med budskapet om Guds kärlek och befrielse.
  • gärna planerar en vanlig högmässa likaväl som en temagudstjänst med mycket musik.
  • reflekterar över kyrkans roll i samhället och även kan befinna sig utanför ”kyrkans väggar”.

Vi sätter värde på att du är lyhörd, kreativ och utåtriktad. Du bör förstås kunna arbeta självständigt och ha ett eget driv men också ha en förmåga att samarbeta med andra och ingå i team.

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Välkommen med din ansökan senast den 25 mars till
info@rada.nu, att: Cecilia Kehlmeier.

För ytterligare information: Vik. kyrkoherde Cecilia Kehlmeier 031-338 21 11 eller
cecilia.kehlmeier@rada.nu.

Facklig representant: KyrkA, se deras hemsida.

Mölnlycke ligger 12 km öster om Göteborg. I församlingen bor ca 18 000 av kommunens 37 000 invånare. Medelåldern i kommunen är 37 år. I kommunen ligger Landvetter flygplats. Kommunen erbjuder ett rikt kultur- och fritidsliv, bra skolor och ett gymnasium, gott näringslivsklimat och är en expansiv kommun. Församlingen har en bred verksamhet för alla åldrar. Inom församlingen bedrivs en omfattande musik- och körverksamhet för barn, ungdomar och vuxna. I konfirmationsundervisningen deltar ca 70 % av åldersgruppen med uppföljning av unga ledare. Församlingen har en miljöark med djur som uppskattas av barn och föräldrar. Församlingen äger ett bolag som driver restaurang- och konferensverksamhet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>