Hem » Aktuellt » Nya restriktioner fr.o.m 12 januari

Nya restriktioner fr.o.m 12 januari

Den 12 januari införs ytterligare regleringar för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus och Råda församling vill såklart att det ska kännas tryggt för dig som vill gå på gudstjänst och konsert, men även för oss som arbetar här. Därför följer vi rådande riktlinjer.

Vi tar för närvarande in max 50 personer vid våra gudstjänster i kyrkan. Vaccinationsbevis krävs inte.

Vad gäller vår vuxenverksamhet avvaktar vi kursstart till slutet av januari.

GUDSTJÄNSTER, KONSERTER, DOP, VIGSEL OCH BEGRAVNING

Fr.o.m. 12 januari gäller: Vid fler än 20 och högst 50 deltagare ska det enbart vara sittande deltagare, max 8 per sällskap och 1 meter mellan sällskapen (både i sidled framåt och bakåt). För arrangemang med fler än 50 deltagare krävs vaccinationsbevis i tillägg till övrig reglering.

HÄMTA VACCINATIONSBEVIS DIGITALT

Om du är fullvaccinerad kan du ladda ner ditt vaccinationsbevis.
Det krävs att du har e-legitimation/Bankid för att logga in. Du kan sedan spara beviset på mobiltelefonen och/eller skriva ut det på papper.

BESTÄLL VACCINATIONBEVIS VIA BREV

Om du är fullvaccinerad men saknar BankId kan du beställa ditt vaccinationsbevis genom att fylla i en blankett och skicka med brev. Beställ i god tid, det kan ta ett tag innan du får beviset.
Skriv ut blanketten från E-hälsomyndighetens hemsida  eller kontakta din vårdcentral.

OVACCINERAD AV MEDICINSKA SKÄL ELLER UNDER 18 ÅR

Du som av medicinska skäl inte kan vaccinera dig behöver visa upp ett intyg från hälso- och sjukvården som styrker detta. Du som är under 18 år behöver i dagsläget inte visa vaccinationsbevis.