Hem » Aktuellt » HelaDig! – en serie med föreläsningar och event

HelaDig! – en serie med föreläsningar och event

Under HelaDig!s koncept tar vi upp frågor om hälsa och hållbarhet i alla dess former. HelaDig! är en del av Gröna Rum.


HelaDig! – Tyst After Work

Ingen alkohol. Inget mingel. Inget prat. Inga mobiler. Inga datorer. Inga klockor. Vi vill bjuda in dig till en paus. Till en tyst after work.

Varför?
Det sociala bruset omger oss 24/7/365.
Vår uppmärksamhet riktas mot pushnotiser, mailtrådar, sms, telefoner, digitala kalendrar, nyheter, reklam, multitasking och inte minst sociala medier. Många upplever digital stress. Våra hjärnor går på högvarv och det är långt mellan stunderna då vi ger oss själva möjlighet till nedkoppling för avkoppling. 
I dag vet vi genom forskning att den nedkopplade pausen är livsnödvändig för att vi skall må väl i en tid då prestation, leverans och konsumtion toppas av det sociala bruset. 

Hur går det till?
Du som deltar får lämna ifrån dig datorer, paddor, mobiler och klockor. Vi ansvarar för det medan du deltar. Vi ger en kort introduktion och ett par gånger läser vi några tänkvärda ord. I övrigt tystnar vi tillsammans och förblir i tystnad och stillhet. Stunden skall vara fri från kommunikation vilket innebär att vi också undviker ögonkontakt. Du kan sitta, ligga eller stå.

Regler?
Under en tyst after work finns det tre regler att förhålla sig till: 
Tystnad – Det är enklare att varva ner och sluta anstränga sig när man är tyst.
Offline – All elektronik är förbjuden. Också klockan lämnas utanför rummet. Detta för att man på ett snabbare sätt ska kunna lägga sitt intellekt åt sidan.
Respekt – Det är viktigt att alla som deltar visar respekt för de regler som gäller. Tanken är att alla ska känna sig trygga med att ingen telefon plingar, att ingen kommer att prata och att ingen och ingenting stör. Alla är offline och alla är tysta.

Varmt välkommen! 

Tid: Fredag 10 mars kl 18.00 – 19.30
Plats: Råda Rum
Biljett: 100:- via Tickster


Köket och caféet håller öppet innan för den som vill äta eller dricka något gott.
Boka bord på 031-338 21 00 eller bokning@radarum.se


HelaDig! – Föreläsning Livsstilsverktyget 21/3 kl 19.00

Må bättre. Lär dig mer om dig själv och din hälsa; fysiskt, psykiskt, socialt och existentiellt. Förebygg eller hantera livsstilssjukdomar. Delta i viktig forskning.

Anders Rosengren, forskare vid Göteborgs Universitet har upptäckt att något så enkelt som en kvart med ett onlineverktyg varannan vecka kan förbättra din hälsa. 

Anders ställde sig frågan: Varför har vi så svårt att prioritera hälsan i vardagen trots att vi värdesätter den så högt?

Och så föddes Livsstilsverktyget! 
Ett verktyg med informativa texter, inspirerande aktiviteter och öppna frågor för att sporra dig att använda den senaste kunskapen och prioritera hälsan i din vardag på flera olika sätt. Verktyget kan hjälpa dig att må bättre, lära dig mer om dig själv och din hälsa; fysiskt, psykiskt, socialt och existentiellt och förebygga eller hantera livsstilssjukdomar. 
Genom att använda verktyget deltar du dessutom i viktig forskning.

I sin föreläsning i Råda Rum berättar Anders om forskningen och verktygets möjligheter att hjälpa dig ta hand om din hälsa samt vikten av att väva in de andliga bitarna i vår tillvaro. Och du kan få hjälp med att ladda ner, logga in och komma igång med appen på plats i Råda Rum direkt efter föreläsningen!

Tid: Tisdag 21 mars kl 19.00
Plats: Råda Rum
Biljett: 200:- via Tickster

Livsstilsverktyget har utvecklats vid Göteborgs Universitet med stöd av Svenska kyrkan. 


Köket och caféet håller öppet innan för den som vill äta eller dricka något gott.
Boka bord på 031-338 21 00 eller bokning@radarum.se

Kommentarer är stängda