Hem » Barn » Råda Riddare

Råda Riddare

Råda Riddare är en kostnadsfri, rolig och äventyrlig verksamhet för barn i skolåldern. Vi lever oss in i och ställer viktiga frågor utifrån den gode riddaren som ideal. Hur skall man vara som människa/riddare? Hur kan vi stå upp för det som är rätt? Hur kan vi behålla modet? Vad betyder det att respektera sig själv och andra?  För barn i skolåldern, ca 7-12 år

Dessa frågor och ännu fler jobbar vi med utifrån lek på riddartema. Vi klär oss till Riddare i mantlar, vi leker vapenlekar med våra mjuka svärd och vi jagar rövare och banditer ute i skogarna kring Råda kyrka. Vi grillar korv och vilar lite under den tid som vi träffas. Vi är utomhus i alla väder och årstider!

Terminstart
Lördag 17/9 2022 kl 11.00 – 15.00 i Kantorsbostaden ovanför Råda kyrka.

Datum
Alla datum och tider hittar du i den gråa rutan till höger (på dator) eller längst ned (på telefon).

Lajvläger
Den 17-21 maj 2023 (Kristi himmelfärdshelgen) åker vi på ett lajvläger och upplever större äventyr än vad som är möjligt här hemma. En fantastisk utflykt som hela familjen är välkommen på! – Mer om lägret längre ned på sidan.

Riddaravslutning
Den 3/6 2023 – exakta klockslag kommer. Vi samlas nedanför Kyrkskolan för en öppen familjedag, Riddardag, på kullen utanför församlingshemmet som avslutas med Dubbningsgudstjänst i Råda kyrka. Bjud med släkt och vänner redan nu till denna dag. Vi serverar dock ingen korv denna dag.

Vill ditt barn vara med?
Anmäl ditt barn genom att fylla i formuläret: Anmälan till Råda Riddare

Varmt välkomna skall ni vara!


Information för riddarföräldrar
Vi är väldigt glada åt att ha ditt barn med bland våra Riddare och här kommer lite information som är bra för dig som förälder att känna till. Vi behöver förstås också er hjälp för att få en del saker att fungera. Som att hålla reda på datum och tider och att komma rätt klädd till våra träffar. Våra träffar äger rum lördagar med lite ojämna intervall, men vi startar och slutar alltid i Kyrkskolan, ovanför Råda kyrka. Riddarna startar kl 11.00 och det uppskattas om ni innan dess kunnat hjälpa ert barn att få på sig mantel och annat som de lånar av oss.

————————————–

Hålltider inför lägret 17-21 maj 2023 kommer!


Vill du veta mer?
Kontakta Mikael Lestander, pedagog, tel 031-338 21 17 eller mikael.lestander@svenskakyrkan.se


Foto: Peter Olovsson

Läsåret 2022/23
Lördagar 11.00–15.00 samling i Kantorsbostaden.

  • 17 sep

  • 8 okt

  • 12 nov

  • 10 dec

  • 28 jan

  • 25 feb

  • 25 mar

  • 30 apr – Obs. En söndag.

  • 17-21 maj – Lajvläger

  • 3 jun – Riddardag