Hem » Barn » Råda Riddare

Råda Riddare

Råda Riddare är Råda församlings spännande undervisning, där vi ställer oss viktiga frågor utifrån den gode riddaren som ideal. Hur skall man vara som människa/riddare? Hur kan vi stå upp för det som är rätt? Hur kan vi behålla modet? Vad betyder det att respektera sig själv och andra?  För barn i skolåldern, ca 7-12 år

Dessa frågor och ännu fler jobbar vi med utifrån lek på riddartema. Vi klär oss till Riddare i mantlar, vi leker vapenlekar med våra mjuka svärd och vi jagar rövare och banditer ute i skogarna kring Råda kyrka. Vi grillar korv och vilar lite under den tid som vi träffas. Vi är utomhus i alla väder och årstider!

Terminstart
Lördag 25/9 2021 kl 11.00 – 15.00 i Kyrkskolan ovanför Råda kyrka.

Datum
Alla datum och tider hittar du i den gråa rutan till höger (på dator) eller längst ned (på telefon).

Lajvläger
Den 5-29 maj 2021 (Kristi himmelfärdshelgen) åker vi på ett lajvläger och upplever större äventyr än vad som är möjligt här hemma. En fantastisk utflykt som hela familjen är välkommen på! – Mer om lägret längre ned på sidan.

Riddaravslutning
Den 29/5 2021 inleds med Dubbningsgudstjänst i Råda kyrka kl 12.00 och fortsätter sedan med en öppen familjedag, Riddardag, på kullen utanför församlingshemmet. Bjud med släkt och vänner redan nu till denna dag. Vi serverar dock ingen korv denna dag.

Vill ditt barn vara med?
Anmäl ditt barn genom att fylla i formuläret: Anmälan till Råda Riddare

Anslut er gärna till Råda Riddare på fb.

Varmt välkomna skall ni vara!

Information för riddarföräldrar
Vi är väldigt glada åt att ha ditt barn med bland våra Riddare och här kommer lite information som är bra för dig som förälder att känna till. Vi behöver förstås också er hjälp för att få en del saker att fungera. Som att hålla reda på datum och tider och att komma rätt klädd till våra träffar. Våra träffar äger rum lördagar med lite ojämna intervall, men vi startar och slutar alltid i Kyrkskolan, ovanför Råda kyrka. Riddarna startar kl 10.30 och det uppskattas om ni innan dess kunnat hjälpa ert barn att få på sig mantel och annat som de lånar av oss.

————————————–

Hålltider inför lägret 25-29 maj 2022

• 5/12 kl 15.00 – 16.00 Informationsmöte med föräldrar (barn är välkomna förstås) – vad är ett lajv, hur fungerar det? Vi ger dig den information du behöver för att anmäla dig.
  • 39/1 kl 15.00 – 16.00 Informationsmöte med föräldrar (barn är välkomna förstås). Detta är sista anmälningsdag för er som skall med på lägret. Mötet fokuserar på förberedelser, saker att ha med och att tänka på/skaffa innan vi åker på läger.
  • 8/5 kl kl 15.00 – 16.00, vi träffas alla som skall åka med, även Råda Äventyrare. Presenterar våra roller för varandra och kontrollerar de sista förberedelserna.
  • 25/5 Vi åker iväg till lägret
  • 29/5 Återkomst till Råda församling

Vill du veta mer?
Kontakta Mikael Lestander, pedagog, tel 031-338 21 17 eller mikael.lestander@rada.nu

Foto: Peter Olovsson

Hösten 2021
Lördagar 11.00–15.00 samling i Kyrkskolan.

• 25 september (Terminstart)
  • 23 oktober
  • 5 december (är en söndag)
    Infomöte om läger kl 15.00-16.00

Våren 2022
Lördagar 11.00–15.00 samling i Kyrkskolan.

• 29 januari
    Möte inför läger kl 15.00-16.00
  • 26 februari
  • 26 mars