Hem » Barn » Råda Riddare

Råda Riddare

Råda Riddare är Råda församlings spännande undervisning för barn i skolåldern, ca 7-12 år, där vi ställer oss viktiga frågor utifrån den gode riddaren som ideal. Hur skall man vara som människa/riddare? Hur kan vi stå upp för det som är rätt? Hur kan vi behålla modet? Vad betyder det att respektera sig själv och andra?

Dessa frågor och ännu fler jobbar vi med utifrån lek på riddartema. Vi klär oss till Riddare i mantlar, vi leker vapenlekar med våra mjuka svärd och vi jagar rövare och banditer ute i skogarna kring Råda kyrka. Vi grillar korv och vilar lite under den tid som vi träffas. Vi är utomhus i alla väder och årstider!

Vi startar verksamheten med Råda Riddare för terminen lördag 28/9 2019 kl 10.30 – 14.30 uppe i Kyrkskolan, ovanför Råda Kyrka.

Under Kristi himmelfärdshelgen 2020 (onsdag 20/5 till söndag 24/5) åker vi tillsammans med familjerna på ett läger, ett lajv, och upplever större äventyr än vad som är möjligt här hemma. En fantastisk utflykt som hela familjen är välkommen på!

Vill du vara med?
Anmäl ditt barn genom att fylla i formuläret längre ned på sidan. Vi vill också be dig att ta del av information som är bra för dig som förälder att känna till.

• Vi är väldigt glada åt att ha ditt barn med bland våra Riddare och här kommer lite information som är bra för dig som förälder att känna till. Vi behöver förstås också er hjälp för att få en del saker att fungera. Som att hålla reda på datum och tider och att komma rätt klädd till våra träffar.Våra träffar äger rum lördagar med lite ojämna intervall, men vi startar och slutar alltid i Kyrkskolan, ovanför Råda kyrka. Riddarna startar kl 10.30 och det uppskattas om ni innan dess kunnat hjälpa ert barn att få på sig mantel och annat som de lånar av oss.

Det är också en stor hjälp för oss om ni i förväg meddelar oss om ni vet att ni har förhinder eller om ert barn av någon anledning inte kommer vid ett tillfälle. Vi kan då beställa rätt mängd mat till träffarna. Det hjälper oss också att planera träffarna bättre.

Riddaravslutningen den 30/5 2020 inleds med Dubbningsgudstjänst i Råda kyrka med start 12.00 och fortsätter sedan med en öppen familjedag, Riddardag, på kullen utanför församlingshemmet. Bjud med släkt och vänner redan nu till denna dag. Vi serverar dock ingen korv denna dag.

Anslut er gärna till Råda Riddare på fb.

Varmt välkomna skall ni vara!

• Mer info kommer senare.

Vill du veta mer?
Kontakta Mikael Lestander, pedagog, tel 031-338 21 17 eller mikael.lestander@rada.nu

Foto: Peter Olovsson

Hösten 2019
Lördagar 10.30–14.30 med samling i Kyrkskolan ovanför Råda kyrka.

• 28 september (Terminstart)
  • 19 oktober
  • 23 november
  • 14 december