Hem » Barn » Råda Riddare

Råda Riddare

Råda Riddare är Råda församlings spännande undervisning, där vi ställer oss viktiga frågor utifrån den gode riddaren som ideal. Hur skall man vara som människa/riddare? Hur kan vi stå upp för det som är rätt? Hur kan vi behålla modet? Vad betyder det att respektera sig själv och andra? För barn i skolåldern, ca 7-12 år

Dessa frågor och ännu fler jobbar vi med utifrån lek på riddartema. Vi klär oss till Riddare i mantlar, vi leker vapenlekar med våra mjuka svärd och vi jagar rövare och banditer ute i skogarna kring Råda kyrka. Vi grillar korv och vilar lite under den tid som vi träffas. Vi är utomhus i alla väder och årstider!

Terminstart söndag 13/9 2020 kl 10.30 – 14.30 i Kyrkskolan ovanför Råda kyrka.

Datum för Råda Riddare hittar du i rutan till höger ->

Under Kristi himmelfärdshelgen 12-16/5 2020, åker vi på ett lajvläger och upplever större äventyr än vad som är möjligt här hemma. En fantastisk utflykt som hela familjen är välkommen på! Mer om lägret längre ned på sidan.

Vill ditt barn vara med?
Anmäl ditt barn genom att fylla i formuläret: Anmälan till Råda Riddare

Information för riddarföräldrar här

Vi är väldigt glada åt att ha ditt barn med bland våra Riddare och här kommer lite information som är bra för dig som förälder att känna till. Vi behöver förstås också er hjälp för att få en del saker att fungera. Som att hålla reda på datum och tider och att komma rätt klädd till våra träffar.Våra träffar äger rum lördagar med lite ojämna intervall, men vi startar och slutar alltid i Kyrkskolan, ovanför Råda kyrka. Riddarna startar kl 10.30 och det uppskattas om ni innan dess kunnat hjälpa ert barn att få på sig mantel och annat som de lånar av oss.

Det är också en stor hjälp för oss om ni i förväg meddelar oss om ni vet att ni har förhinder eller om ert barn av någon anledning inte kommer vid ett tillfälle. Vi kan då beställa rätt mängd mat till träffarna. Det hjälper oss också att planera träffarna bättre.

Riddaravslutningen den 29/5 2021 inleds med Dubbningsgudstjänst i Råda kyrka kl 12.00 och fortsätter sedan med en öppen familjedag, Riddardag, på kullen utanför församlingshemmet. Bjud med släkt och vänner redan nu till denna dag. Vi serverar dock ingen korv denna dag.

Anslut er gärna till Råda Riddare på fb.

Varmt välkomna skall ni vara!

Hålltider inför lägret 12-16 maj 2021

• 12/12 kl 14.30 – 15.00 Informationsmöte med föräldrar (barn är välkomna förstås) – vad är ett lajv, hur fungerar det? Vi ger dig den information du behöver för att anmäla dig.
  • 30/1 kl 14.30 – 15.00 Informationsmöte med föräldrar (barn är välkomna förstås). Detta är sista anmälningsdag för er som skall med på lägret. Mötet fokuserar på förberedelser, saker att ha med och att tänka på/skaffa innan vi åker på läger.
  • 25/4 kl 14.30 – 15.00 Informationsmöte med föräldrar (barn är välkomna förstås) – vi stämmer av förberedelserna, men pratar också mycket om fiktionen, våra roller och saker som vi kan göra under lägret
  • 11/5 kl 17-18, Råda Rum, vi träffas alla som skall åka med, även Råda Äventyrare. Presenterar våra roller för varandra och kontrollerar de sista förberedelserna.
  • 12/5 kl 16.00, gemensam avfärd mot lägret (för dem som inte meddelat annat).
  • 16/5 ca 17.00, återkomst till Råda församling

Vill du veta mer?
Kontakta Mikael Lestander, pedagog, tel 031-338 21 17 eller mikael.lestander@rada.nu

Foto: Peter Olovsson

Hösten 2020
Lördagar 10.30–14.30 samling i Kyrkskolan.

• 13 september (Terminstart / Är en söndag)
  • 17 oktober
  • 21 november
  • 12 december

Våren 2021
Lördagar 10.30–14.30 samling i Kyrkskolan.

• 30 januari
  • 27 februari
  • 20 mars
  • 25 april (är en söndag)