Hem » Aktuellt » Allhelgona i Råda

Allhelgona i Råda

Under allhelgonahelgen uppmärksammar och minns vi dem som lämnat det här livet. Det är en helg då vi påminner oss om att döden finns. Gravar smyckas med blommor och ljus. Natten mellan Alla helgons dag och Alla själars dag är ljusens natt med tusentals lågor som lyser på kyrkogårdar runt om i landet. Allhelgonahelgen handlar också om uppståndelsen. Enligt kristen tro är döden inte slutet. Gud har lovat att låta oss uppstå så som Kristus har uppstått.

RÅDA KYRKOGÅRD
I allhelgonatid finns det kransar, gravljus och granris att köpa på Råda kyrkogård vid vaktmästeriet. (Obs! Endast kontant betalning.) Vi bjuder på kaffe och kaka. Öppet fredag 4 och lördag 5 november kl. 10.00-17.00. Välkommen hälsar Katarina Lidman, diakon samt Kerstin Lybner Nilsson.

RÅDA KYRKA
Lördag 5 november, Alla helgons dag
17.00 Minnesgudstjänst med ljuständning. Cecilia Kehlmeier, Anders Jernbratt, och Hans-Evert Renerius, präster. Katarina Lidman, diakon. Lovisa Westbacke sopran, Petra Hellqvist cello, Janne Bjerger trumpet och flygelhorn, Ann-Sofie Scherman piano och orgel.

Kyrkan är öppen kl. 10.00-17.00 för alla som önskar stillhet och tända ett ljus.

Söndag 6 november, Alla själars dag
11.00 Mässa. Anders Jernbratt, präst. Ann-Sofie Scherman, piano och orgel.

BÖNER I ALLHELGONATID
Gud, i höstmörkret tänder vi ljus på våra anhörigas gravar. Vi minns dem och tackar dig för vad de betytt för oss.
Gud, vi vilar i vissheten att ingen kan falla ur ditt minne och att vår egen död inte ändrar på detta. Hjälp oss att leva i den tilliten, att vare sig vi lever eller är döda så har vi vårt hem och vår förankring i dig.
Gud, ljusen på gravarna påminner också om alla dem som varit ljus på vår livsväg. Tack för deras vägledning och uppmuntran. Forma också oss efter din Sons förebild, så att också vi får vara ljus för andra.

Så skönt som månens skimmer och näktergalens sång blir det hos Jesus Kristus i himmelen en gång.

Gud, kom med ditt ljus i dödens mörker, kom med din närhet i saknadens smärta, kom med din frid i liv och död.

 


Råda församling 2016

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>