Hem » Ung » RiSk

RiSk

RÅDA I SKOLAN

RiSk är namnet på de temadagar Råda församling erbjuder Mölnlyckes högstadieklasser och gymnasieskola. På en RiSkdag utgår vi från ett teambuildingprogram, bestående av praktiska gruppövningar med syfte att visa på allas lika värde och vikten av att samarbeta. Begrepp som respekt, vänskap, människovärde och samarbete står i fokus under dagen.

Under en dag utomhus vid sjön Ötjärn får eleverna ta ”risken” att samarbeta. Eleverna delas in i mindre grupper och vandrar mellan olika stationer där de ställs inför problem som de får i uppgift att lösa genom samarbete. De måste prata med varandra och våga säga vad de tänker, men också verkligen lyssna på vad kompisen säger. Efter utförd uppgift utvärderar gruppen resultatet, under diskussioner ledda av församlingens personal.

Läs om vad en klass från Hulebäcksgymnasiet tyckte om sin Riskdag >>

Vill du boka eller ha mer information?
Kontakta Danjel Svensson, församlingspedagog, tel 0703-14 46 83, danjel.svensson@rada.nu

Råda i skolan