Hem » Barn » Skolverksamhet

Skolverksamhet

Välkommen till aktiviteter i Barnens miljöark för förskolor och skolor! Fyll i anmälan nedan, så kontaktar vi er för att boka ert besök!

KYRKMÖSSEN

När kyrkklockorna ringer vaknar alla små kyrkmöss. Barnen får på egen hand leta sig runt bland bänkar och vrår i kyrkan. Men se upp för fällorna! Vi ritar och pratar om vackra föremål i kyrkan. Besöket tar cirka 45 minuter och är gratis. Besöket kan endast bokas till måndagar.
Lämplig för barn 5 – 6 år och åk 1.

KYRKDETEKTIVEN

Kyrkdetektiven spanar och upptäcker kyrkans hemligheter. Lös de spännande uppdragen med hjälp av “specialutrustning”. Besöket tar cirka 60 minuter och är gratis. Besöket kan endast bokas till måndagar.
Lämplig för åk 2 – 3.

MUSIKAL

Med sång och musik är det mesta möjligt! Hela klassen gör en musikal tillsammans med musikledare Kristian Hvitfeldt. Du kan välja mellan flera medryckande musikaler. På kvällen spelas musikalen upp för familj och vänner i församlingshemmet.
Lämplig för åk 4 – 5.

Se film från när klass 4 B på Högadalsskolans besökte oss och gjorde musikalen Jordens barn.

ORGELSKÔJ

Är det verkligen sant att en orgel kan låta som ett åskmuller såväl som fågelkvitter? Kom och prova själv! Upplev kyrkans fantastiska instrument både teoretiskt och praktiskt. Besöket tar cirka 60 minuter och är gratis.
Lämplig för åk 4 – 5.

UTFLYKTSDAG

Här plockar vi ut det bästa i Barnens miljöark som passar de yngre barnen. Vi bekantar oss med djuren, grillar och leker lekar. Vi vågar lova en härlig utflyktsdag!
Lämplig för barn 4 – 6 år och åk 1 – 2. Pris 20 kr/barn.*

ARKENDAG

Du och din barngrupp är välkomna till Miljöarken. Vi berättar om våra djur och barnen får klappa och mata dem. Ta gärna med egen fika, korv med bröd eller annat tilltugg. Vi tänder grillen.
Lämplig för alla. Pris 10 kr/barn.*

* Angivna priser avser klasser från Mölnlycke. Övriga betalar 10 kr extra.

Bokning
Fyll i anmälan nedan så kontaktar vi er för att boka ert besök.

Kostnad
Kyrkmössen, Kyrkdetektiven och Orgelskôj är gratis. Arkendagen kostar 10 kronor per barn. Övriga aktiviteter kostar 20 kr per anmält barn. Kommer ni med klass från annan ort än Mölnlycke betalar ni 10 kr extra per barn. Vi ser gärna att ni betalar utifrån faktura.

Utflykt, klassfest eller avslutning
Ni är välkomna att på egen hand utforska vår fantastiska miljö i Barnens miljöark. Ta med kompisar, fantasi, fika m.m. Vill ni att vi tänder grillen så kostar det 40 kr. Ring i förväg och meddela när ni kommer!

Barnens miljöark ligger utanför Råda Rum på Kyrkvägen 45 i Mölnlycke.

Vill du veta mer?
Kontakta Eva Widek på tel 0703-14 46 19 eller eva.widek@rada.nu