Hem » Barn » Råda Riddare

Råda Riddare

Råda Riddare är Råda församlings spännande undervisning för barn i skolåldern, ca 7-12 år, där vi ställer oss viktiga frågor utifrån den gode riddaren som ideal. Hur skall man vara som människa/riddare? Hur kan vi stå upp för det som är rätt? Hur kan vi behålla modet? Vad betyder det att respektera sig själv och andra?

Dessa frågor och ännu fler jobbar vi med utifrån lek på riddartema. Vi klär oss till riddare i mantlar, vi leker vapenlekar med våra mjuka svärd och vi jagar rövare och banditer ute i skogarna kring Råda kyrka. Vi grillar också korv och vilar lite under den tid som vi träffas.

Vi är utomhus i alla väder och årstider!

Under Kristi himmelfärdshelgen (onsdag 9/5 till söndag 13/5) åker vi tillsammans med familjerna på ett läger, ett lajv, och upplever större äventyr än vad som är möjligt här hemma. En fantastisk utflykt som hela familjen är välkommen på!

Vi startar verksamheten med Råda Riddare lördagen 9/9 kl 10.30 – 14.30 uppe i Kyrkskolan, ovanför Råda Kyrka.

Vill du vara med?

Vill du veta mer?
Kontakta Mikael Lestander, pedagog, tel 031-338 21 17 eller mikael.lestander@rada.nu

Foto: Peter Olovsson

• Start lördagen 9 september kl 10.30 – 14.30 i Kyrkskolan, ovanför Råda Kyrka.